Ліпосомальна технологія

Ліпосоми – це мікроскопічні сфери з одного або кількох фосфоліпідних шарів, які дуже нагадують структуру клітинних мембран. Здатність ліпосом інкапсулювати (поглинати) гідрофільні або ліпофільні елементи дозволяє збільшити рівень всмоктування поживних речовин, добавок та ліків.

Саме за допомогою ліпосом в організмі людини відбувається транспортування поживних речовин у клітину.

Наші знання - наша сила

Організм не може засвоювати великі молекули та тому розщеплює їх на простіші, щоб забезпечити їхню засвоюваність, але при цьому ефективність поглинання активних інгредієнтів знижується.

Ліпосомальна технологія допомагає подолати бар’єр клітини, збільшує можливість організму поглинати речовини без їхнього руйнування.

Ліпосоми легко всмоктуються. Продукти, інкапсульовані (поглинені) в ліпосоми, досягають набагато більших рівнів концентрації в крові, ніж продукти виготовлені у вигляді традиційних таблеток або олій.

 Ліпосоми для наших харчових добавок виготовляються з екстрактів лецитину, багатих на фосфоліпіди. При змішуванні з водою фосфоліпіди утворюють мікроскопічні бульбашки з центральною порожниною, що інкапсулює (поглинає) воду з активними інгредієнтами, розчиненими у воді.

Прикладами таких активних речовин можуть бути вітамін С або В12.
Завдяки своїм унікальним властивостям ліпосоми використовуються для приготування ліків, харчових добавок та косметики.